Sellest blogist leiate Järvamaa Keskraamatukogu raamatukoguhoidjate lugemissoovitused ja teated ürituste kohta.

Kirjanike tuur raamatukogus

Posted on 10:20 by Murumuna

03. novembri pealelõuna. Väike kartus, et kirjanikud tulevad ja kuulajateks on vaid raamatukoguhoidjad. Üllatus suur, saalis oli rohkesti rahvast- nii mehi kui naisi, noori ja vanu.
Esinejateks Contra, Kristiina Ehin, Leo Kunnas ka Kauksi Ülle.

Alustas Contra kodanikunimega Margus Konnula talle omase naljasoonega. Kui tema poeg mängib lõõtsa, siis küsimusele " mis pilli sina mängid?" vastasta, et tema pilliks on "saatana" pill (arvuti).
Luuletused tulid tal paberilt kui ka peast, vastavalt teemadele (Paidest, põhendusega emakeele päevale). Lisaks luuletuste esitamisele sai kuulata räppi ja laulu. Minu üllatuseks tegeleb Contra tõlkimisega läti keelest. Olles Riias sai ta teada, et meie Lembitu lõi maha lätlane mitte sakslane ja tal tekkis hirm linna peal käies.
Küsimustele "kas ta elab luuletamisega ära?" vastas ta humoorikalt " kas näha pole"ning meenutas ETV "Erisaate"laulude tegemist, mis ära end tasus. Contra luuletuste riimide kohta küsiti ka, kas otsa ei saa? Ta arvas, et ei saa.
Lisa infot Contra kohta saab
http://konnulacontra.blogspot.com/

Kristiina Ehin
http://kirjandusjakeel.blogspot.com/2011/10/kristiina-ehin-viimane-monogaamlane.html
Tema luule on saanud hoogu sõjast õe,naiste ja meeste mõttemaailmast. Kirjutab nii tõetruult, et kriitikud jäid uskuma.

Leo Kunnas
http://leokunnas.ee/

tema raamatute saamise lood. Raamatud saavad peas valmis ja jõuavad teatud aja pärast lugejateni. Kirjanik kes ei vaja kindlat tööruumi vaid saab kirjutada igal pool (laste hullamise saatel, sõjaväes koosolekutel kuulates juttu sõja plaanidest).

Kauksi Ülle
Võru keele esindaja, aabitsate, luuletuste, juttude ja näidendite kirjutaja. Ajanud võru asja raadios, ajalehes ja projekti kirjutamisega. Viimasel ajal on tal rõhk näidenditel ("Tarka", "Peko") ja seda tahab ta edasi teha, plaane on palju. Tema võrukeelne jutt põhja-eestlastele oli kohati võõras, kuid seda oli hea kuulata.

Toimunud tuuri eest tänud Kirjanike Liidule, Rrsti Rahvusraamatukogule, Eesti Raamatukoguhoidjate Ühimgule ning tänud toetajale Eesti Kultuurkapitalile.

0 kommentaari: